Kategoriak
Kiemelt hírek
Kiemelt hírek
2018. 11. 18., vasárnap,
Jenő
napja van.
Holnap Erzsébet napja lesz.
Napos
3 °C
Napos
EUR: 321.93 Ft
CHF: 281.63 Ft
USD: 283.74 Ft
GBP: 364.38 Ft
JPY: 2.5078 Ft
EGIS: 27 710 Ft
FHB: 512 Ft
MOL: 17 400 Ft
MTELEKOM: 461 Ft
OTP: 7 435 Ft
Mondhatom akár egy álomnak is…- Dj Gozth-interjú és mixlemez premier

Lángoló Gitárok | 2018-09-14 16:58:00

Mondhatom akár egy álomnak is…- Dj Gozth-interjú és mixlemez premier

Az elmúlt években az amerikai hip-hop világ újra és újra a generációk közötti vitáktól volt hangos. Ha őszinték akarunk lenni, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a hazai hip-hop közösség sem elsősorban az újdonságok iránti elfogadásáról híres. Akad azonban olyan a magyar dj generációban, aki egyaránt ismeri és tiszteli a korábbi évtizedek előadóit, lemezeit, ugyanakkor úttörője az aktuális tengerentúli hangzások bemutatásának. Az ajkai származású Dj Gozth (ejtsd: Ghost, szellem) sokaknak ismerős lehet a Hősök koncertjeiről, vagy a budapesti éjszaka felkapott helyeiről. Legfrissebb mixlemeze, az It’s Lit itt, a Lángoló Gitárokon debütál, az alábbi interjúból pedig kiderül, milyen hosszan vezetett az út a Sub Bass Monster zenéje iránti rajongástól a Balaton Sound nagyszínpadára.
Folytatás az eredeti oldalon →
Nem tetszik?

Hasonló hírek:
2018.11.08 10:58
A Stifler Mamája zenekar két éve alakult, amikor az épp kapuzárási pánikkal küzdő könyvelők és hivatalnokok rájöttek, hogy nincs elég lé piros sportkocsira, tehát marad a zenekarosdi. Az első próbára Artúr hívott, aki Leventével beszélte meg először, hogy zenélni kellene. Én Leventét azon a próbán láttam utoljára, de az volt az első Stifler próba, szóval mi hárman voltunk az alapítók – mondta el Sipi, a basszusgitáros. A zenekar először csak poppunk-dalokat dolgozott fel, később jött az ötlet, hogy az Amerikában már legalább másfél évtizede menő punk goes pop… vonatra is jegyet váltsanak. Ez annyit tesz egyébként, hogy jól ismert gigaslágereket dolgoznak át punk, pop-punk stílusúra. Fogalmam sincs, hogy miért kellett nekem ez. Én messziről elkerülöm az ilyen zenét. A gyerekeket is Laibach-hal altatom – ez már Kerényi Laci reakciója arra, hogy hogyan került a zenekarba.
2018.10.23 12:22
Ma este a Dürer Kertben lép fel a komplett rockzene történetének egyik legnagyobb hatású zenekara, a Killing Joke. A jobb híján posztpunkként aposztrofált, zenéjében számos stílusjegyet ötvöző és megelőlegező négyes immár majd' tíz éve ismét eredeti felállásában dolgozik, az idei turnén pedig megalakulásuk negyvenedik évfordulóját ünneplik. A budapesti koncert előestéjén a frontemberrel, Jaz Colemannel nyílt lehetőségünk egy telefonbeszélgetésre, melyben a zene mellett más húsba vágó témák is helyet kaptak. Olvassatok tovább! (Fotó: Killing Joke Facebook)
2018.10.23 11:43
De nem halt meg, úgy tűnik túléli azt a súlyos fertőzést, amit szerinte valamelyik rajongójától kapott el, mikor vagy 200 emberrel fogott kezet egy találkozó során. Ozzy azt mesélte a betegségéről, hogy folyamatosan viccelődött, mikor kórházba került, és az orvosnak kellet rászólni, hogy valószínűleg nincs tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. A jobb kezének egyik ujjából ki kellett vágni egy darabot, hogy ne terjedjen a fertőzés, és ezzel próbálták megakadályozni, hogy bekerüljön a véráramba, ami a halálát is okozhatta volna. Most már jobban van, de még gyógyulnia kell, és hát a legnagyobb gondját most maga Ozzy mondja el: Jobbkezes vagyok. Az ember nem tudja kitörölni a saját seggét. És kurvára nem tolonganak az önkéntesek, hogy megtegyék helyettem. Reméljük időközben Ozzy is rájött, hogy ha először nehézkesen is, de a bal kéz is használható ilyesmire.
2018.10.16 15:54
Pontosan egy hét múlva érkezik az A38-ra a Life Of Agony, akik előtt a Biohazardból és a Powerflóból ismert Billy Graziadei mutatja be szólózenekarát, amit nemes egyszerűséggel csak BillyBio névre keresztelt. A koncert apropóján készítettünk vele egy rövid interjút. 
2018.10.10 12:00
Chad Lawson a klasszikus zongorázást keresztezi a legújabb technikai vívmányokkal, az elektronikus zene eszközeivel, így hoz létre egészen különleges hangzást és stílusötvözetet. Hogy mi is ez, azt az A38 Hajón hallgathatjuk meg október 11-én, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon.
2018.10.05 14:22
Mai délelőtt kezdetét vette és egész hétvégén tart a Budapest Music Expo, Magyarország legnagyobb hangszerkiállítása. A három nap alatt a már megszokott rengeteg hangszer mellett idén igen erős szakmai és oktatási program is várja az érdeklődőket a Hungexpo F és G pavilonjában. A kiállítás előestéjén a főszervező Andrásik Removal beszélgettünk, és bár előzetesen egy ilyenkor szokásos felvezető, beharangozó beszélgetésre készültünk, az eredmény egy igen tartalmas, a magyar zenei műveltség és zenei oktatás problematikáját is boncolgató interjú lett. (Fotók: Budapest Music Expo Facebook)
2018.09.24 12:00
Yapo a dubbal nyakonöntött magyar kortárs elektronika megkerülhetetlen alakja, az ASAN kiadó és crew egyik alapítója. Nem egy gyors fickó, pár évet mindig szöszmötöl a kiadványaival, de az eredmény mindig sajátos finomság, csak rá jellemző gyöngyszem. Új EP-jét a Lángoló mutatja be, és ennek apropóján le is ültünk beszélgetni vele. 
2018.09.21 09:13
Müller Péter Sziámi vitán felül a magyar zenei élet egyik legszínesebb karriertörténetével rendelkező egyénisége, hiszen amellett, hogy frontembere és szövegírója volt olyan meghatározó hazai underground zenekaroknak, mint az URH, a Kontroll Csoport, vagy a Sziámi, színházi, rendezői munkássága is jelentős. A magát mai napig elsősorban költőnek valló énekes egy ideje a Sziámi AndFriends zenekar soraiban alkot, akikkel jövő pénteken, szeptember 28-án egy egyszeri, megismételhetetlen koncertre készülnek a Madách Rockfesztivál keretein belül. A most következő interjúban többek között erről is beszélgettünk.
2018.09.18 18:57
Kultikus, születésnapját ünneplő, folyamatosan megújuló csapat, ráadásul szerdán összegző nagykoncertet tart az A38-on sok vendéggel. A Napokon zenekar énekesével, Kacsóh Dániellel beszélgettünk.
2018.09.04 10:10
A Jazzékiel az egyik legkülönlegesebb hazai zenekar. Keveset játszanak, de amikor előlépnek akár új dalokkal, lemezzel vagy koncerttel - mint most, szeptember 6-án az A38-on -, az mindig esemény, akció, meglepetés, popkultúrális történés. Jakab Péterrel, a zenekar kíméletlenül őszinte énekesével, állandó szóvivőjével alkotás és magánélet kapcsolatáról, Hegyi Áron különleges zongorajátékáról, zenei fejlődésről, drone-ról, producerkedésről és letisztulásról is beszélgettünk. Íme a Lángoló Jazzékiel-nagyinterjúja.