Kategoriak
Kiemelt hírek
Kiemelt hírek
2017. 9. 22., péntek,
Móric
napja van.
Holnap Tekla napja lesz.
Részben napos
15 °C
Részben napos
EUR: 310.61 Ft
CHF: 268.11 Ft
USD: 260.91 Ft
GBP: 352.01 Ft
JPY: 2.3204 Ft
EGIS: 27 710 Ft
FHB: 512 Ft
MOL: 17 400 Ft
MTELEKOM: 461 Ft
OTP: 7 435 Ft
Már Micimackót is cenzúrázzák Kínában

hvg.hu - Tech | 2017-07-17 14:13:00

Már Micimackót is cenzúrázzák KínábanRászálltak a Micimackóval kapcsolatos kommentekre a kínai hatóságok; a mesebeli medve képeit még közzé lehet tenni, de hozzászólni már alig-alig lehetett hétfőn az ilyen képekhez, miután korábban többen Hszi Csin-ping kínai elnököt a csacsi öreg medvéhez hasonlították.Folytatás az eredeti oldalon →
Nem tetszik?

Hasonló hírek:
2017.09.02 09:39
Arcfelismerő rendszerrel a világon először lehet fizetni a kelet-kínai Hangcsou város egyik KFC-éttermében.
2017.07.31 11:10
Az Apple az elmúlt években sikeresen beégette a fejünkbe: sokat tesznek a netes magánszféra védelméért. Szerintük jogod van üzenetet küldeni az ismerősödnek enélkül, hogy bárki elolvashassa ezt az üzenetet, és jogod van ahhoz, hogy a viselkedésedről szóló információkat ne adhassák el harmadik félnek. Sikerült ezt a képet egy csapásra megváltoztatni. Kínában ugyanis a CNBC információi szerint elkezdik leszedni a VPN appokat az ottani App Store-ból. Azokat a programokat, amikkel a kínai felhasználók képesek voltak elérni az olyan programokat, mint a YouTube, a Facebook, a Twitter, a Google vagy az Instagram. Az országban ugyanis egy “Nagy Tűzfal” elnevezésű cenzúrahegy működik, ami hatására az ott élők egyáltalán nem mászkálhatnak szabadon az interneten, és csak az állam által jóváhagyott oldalakat és szolgáltatásokat használhatják. Az Apple július 29-én kiküldte az ottani VPN app fejlesztőknek, hogy törlik a programjukat az üzletből, mert megsérti az ország törvényeit. Ezzel pedig a cég nemcsak támogatja a netes cenzúrát, de rossz precedenst is teremt: azt üzeni, hogy bármilyen ország vezetése ráveheti őket a cenzúrára azzal, hogy a törvények közé beemeli azt. Nem igazán értem a lépést. Az Apple ugyanis nyilvánvalóan nem ért egyet ezzel az egésszel, mégis megteszi. Valamire tehát számít azért cserébe, hogy ezt megteszi.  Az országban látványosan esik a piaci részesedésük, így arra lehet gondolni, hogy ezzel összefüggésben remélnek valamit tenni. Csakhogy olyan dolgot tesznek, amivel még a korábbinál is jobban eltántorítják maguktól a kínai fiatalokat, akik inkább választanak majd egy sokkal olcsóbb androidos telefont, amennyiben azon van VPN. Márpedig van. Így tehát épp az ellenkezőjét érik el, mint amit szeretnének. Hacsak a kínai kormány nem tilt be minden okostelefont az iPhone-on kívül, akkor az Apple épp úgy nullázza le magát Kínában, hogy közben valamennyire az elveit is feladja.
2017.07.26 09:01
Úgy tűnik, Kínában azon dolgoznak, hogy a térfigyelő kamerák még a bűn elkövetése előtt "leleplezzék" a gyanúsítottakat.
2017.07.26 09:01
Úgy tűnik, Kínában azon dolgoznak, hogy a térfigyelő kamerák még a bűn elkövetése előtt "leleplezzék" a gyanúsítottakat.
2017.07.17 14:19
Rászálltak a Micimackóval kapcsolatos kommentekre a kínai hatóságok; a mesebeli medve képeit még közzé lehet tenni, de hozzászólni már alig-alig lehetett hétfőn az ilyen képekhez, miután korábban többen Hszi Csin-ping kínai elnököt a csacsi öreg medvéhez hasonlították.
2017.07.14 19:54
A gép hatótávolsága több mint 10 ezer kilométer, 60 óráig maradhat a levegőben.
2017.06.13 14:34
Június elseje óta kötelező regisztráltatni a 250 grammnál nagyobb tömegű drónokat.
2017.05.15 09:53
Ázsiát sem kíméli a WannaCry zsarolóvírus, a magyar idő szerint hétfő délelőtt érkező kínai jelentések szerint több tízezer állami intézményt és vállalatot fertőzött meg a számítógépeket lebénító kártevő.
2017.05.15 09:53
Ázsiát sem kíméli a WannaCry zsarolóvírus, a magyar idő szerint hétfő délelőtt érkező kínai jelentések szerint több tízezer állami intézményt és vállalatot fertőzött meg a számítógépeket lebénító kártevő.
2017.05.07 10:15
A hét elején megtartott negyedéves piaci beszámolóját követően Tim Cook azt nyilatkozta, hogy az a rengeteg pletyka, ami az iPhone 8 körül kering teljesen hazavágja a jelenlegi iPhone-ok értékesítését. Azt nem tudni, hogy ez valóban így van-e, mindenesetre Kínában érezhetően visszaestek az eladások, ami azért kellemetlen, mert a cég nem régóta van jelen az országban és üzletileg igencsak nagy potenciált látnak benne. Összehasonlítva az előző naptári év első negyedévével 15%-kal kevesebb iPhone-t sikerült értékesíteni az Apple-nek Kínában, mellyel a korábbi 12,3-ról mindössze 10,1%-ra zsugorodott a piaci részesedésük. Köszönhető mindez annak, hogy bár a kínai piac csupán 4%-ot nőtt egy év alatt, a helyi márkák abszolút taroltak. Az Oppo 81, a Vivo 60, a Huawei pedig 25 százalékkal több telefont értékesített, mint egy éve ilyenkor. A Counterpoint Research piacelemzéséből az okok is világosan láthatók. A legnagyobb növekedést ugyanis az alsó (100-199 dollár) és a felső (300-399) középkategóriás szegmensben mérték, ahol alapvetően a kínai márkák dominálnak és ahol az Apple gyakorlatilag nem kínál alternatívát. Persze, voltak más gyártók, akik sokkal rosszabbul jártak az Apple-nél, ilyen például meglepő módon a Xiaomi, mely 34%-os esést volt kénytelen elkönyvelni, de ez még mindig semmi a Samsung 60%-os zuhanásához képest. A prémium kategóriában (600 dollár felett) ugyanakkor továbbra is egyértelműen a cupertino-iaknak áll a zászló. A tíz legsikeresebb telefon közül az első négy helyen az iPhone 7 különböző változatait láthatjuk, de még az iPhone 6S Plus-nak is sikerült felkapaszkodnia a tizedik helyre. A Samsung egyetlen modellel képviseli magát ezen a listán, a Galaxy S7 Edge a nyolcadik. Ha összeadjuk a számokat, kiderül, hogy a prémium szegmens 74%-a az Apple-é. Figyelembe véve, hogy ez a kategória a tavalyi év azonos időszakához képest stagnálást mutat (amely a korábban elvárt növekedéshez képest 33%-os mínuszt jelent) a helyzet már nem is tűnik annyira vészesnek. Az viszont nagy kérdés, hogy az egyre agresszívebb kínai gyártók mikor fognak itt is komolyabb szeletet kihasítani a tortából, mert a Samsung nagyon erős versenyzőt tett le az asztalra a Galaxy S8 személyében, míg a Huawei is folyamatosan mutatja be új készülékeit, melyek rendre elnyerik a sajtó elismerését.