Kategoriak
Kiemelt hírek
Kiemelt hírek
2018. 1. 23., kedd,
Zelma
napja van.
Holnap Timót napja lesz.
Váltakozóan felhős
-1 °C
Váltakozóan felhős
EUR: 309.65 Ft
CHF: 263.22 Ft
USD: 253 Ft
GBP: 351.54 Ft
JPY: 2.2825 Ft
EGIS: 27 710 Ft
FHB: 512 Ft
MOL: 17 400 Ft
MTELEKOM: 461 Ft
OTP: 7 435 Ft
Már Micimackót is cenzúrázzák Kínában

hvg.hu - Tech | 2017-07-17 14:13:00

Már Micimackót is cenzúrázzák KínábanRászálltak a Micimackóval kapcsolatos kommentekre a kínai hatóságok; a mesebeli medve képeit még közzé lehet tenni, de hozzászólni már alig-alig lehetett hétfőn az ilyen képekhez, miután korábban többen Hszi Csin-ping kínai elnököt a csacsi öreg medvéhez hasonlították.Folytatás az eredeti oldalon →
Nem tetszik?

Hasonló hírek:
2017.12.13 20:41
Tehetségkutatás a Nagy Tűzfal árnyékában.
2017.12.13 20:41
Tehetségkutatás a Nagy Tűzfal árnyékában.
2017.10.31 11:03
Másfél éve, hat negyedéven keresztül csökkentek az iPhone eladások, a trend nem hogy visszafordíthatatlannak, de megállíthatatlannak tűnt. Most úgy néz ki, a tavalyi szeptemberi negyedévhez képest 40 százalékot erősödhet az Apple az ázsiai ország piacán. Hogy konkrét számokat is mondjunk, a tavalyi 8 milliós iPhone eladások idénre becslések szerint 11 millióra híztak fel és a hírek szerint ennek a számnak az iPhone 8 nagyobb százalékát adta, mint a 7-es széria tagjai a tavalyi év azonos időszakában. Az elemzők prognosztizációi alapján azonban korai még örülni: sokuk szerint a javulás csak átmeneti, az eladásokat az is jelentősen pörgeti, hogy a 8-as bejelentése után visszavágták a kifutó modellek árát. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy az Apple valószínűleg nem tudja majd megtartani a növekedési trendet a negyedik negyedévben is. Bár az elemzők szerint az X nagy port kavar fel a kínai mobilpiacon, magas ára és a kezdeti csekély kínálat komoly akadályokat helyez a növekedés elé. A szürkepiac virágozni fog az első hónapokban, a készülék népszerűségét az Apple viszont jó eséllyel nem fogja tudni rövidtávú felhajtóerőre váltani. A 11 milliós eladott iPhone-jával Cupertino egyébként még így is csak az ötödik legnagyobb vendor, a top3 brandből a Huawei 22, az Oppo 21 míg a Vivo 20 millió készüléket adott el a szeptemberi negyedévben. A pontos, hivatalos globális adatokra nem kell már sokat várnunk, az Apple nem sokára közzéteszi a számokat
2017.09.25 18:37
Nyáron csak a videócsetet blokkolták, most már a szöveges üzenetek sem mennek át.
2017.09.02 09:39
Arcfelismerő rendszerrel a világon először lehet fizetni a kelet-kínai Hangcsou város egyik KFC-éttermében.
2017.07.31 11:10
Az Apple az elmúlt években sikeresen beégette a fejünkbe: sokat tesznek a netes magánszféra védelméért. Szerintük jogod van üzenetet küldeni az ismerősödnek enélkül, hogy bárki elolvashassa ezt az üzenetet, és jogod van ahhoz, hogy a viselkedésedről szóló információkat ne adhassák el harmadik félnek. Sikerült ezt a képet egy csapásra megváltoztatni. Kínában ugyanis a CNBC információi szerint elkezdik leszedni a VPN appokat az ottani App Store-ból. Azokat a programokat, amikkel a kínai felhasználók képesek voltak elérni az olyan programokat, mint a YouTube, a Facebook, a Twitter, a Google vagy az Instagram. Az országban ugyanis egy “Nagy Tűzfal” elnevezésű cenzúrahegy működik, ami hatására az ott élők egyáltalán nem mászkálhatnak szabadon az interneten, és csak az állam által jóváhagyott oldalakat és szolgáltatásokat használhatják. Az Apple július 29-én kiküldte az ottani VPN app fejlesztőknek, hogy törlik a programjukat az üzletből, mert megsérti az ország törvényeit. Ezzel pedig a cég nemcsak támogatja a netes cenzúrát, de rossz precedenst is teremt: azt üzeni, hogy bármilyen ország vezetése ráveheti őket a cenzúrára azzal, hogy a törvények közé beemeli azt. Nem igazán értem a lépést. Az Apple ugyanis nyilvánvalóan nem ért egyet ezzel az egésszel, mégis megteszi. Valamire tehát számít azért cserébe, hogy ezt megteszi.  Az országban látványosan esik a piaci részesedésük, így arra lehet gondolni, hogy ezzel összefüggésben remélnek valamit tenni. Csakhogy olyan dolgot tesznek, amivel még a korábbinál is jobban eltántorítják maguktól a kínai fiatalokat, akik inkább választanak majd egy sokkal olcsóbb androidos telefont, amennyiben azon van VPN. Márpedig van. Így tehát épp az ellenkezőjét érik el, mint amit szeretnének. Hacsak a kínai kormány nem tilt be minden okostelefont az iPhone-on kívül, akkor az Apple épp úgy nullázza le magát Kínában, hogy közben valamennyire az elveit is feladja.
2017.07.26 09:01
Úgy tűnik, Kínában azon dolgoznak, hogy a térfigyelő kamerák még a bűn elkövetése előtt "leleplezzék" a gyanúsítottakat.
2017.07.26 09:01
Úgy tűnik, Kínában azon dolgoznak, hogy a térfigyelő kamerák még a bűn elkövetése előtt "leleplezzék" a gyanúsítottakat.
2017.07.17 14:19
Rászálltak a Micimackóval kapcsolatos kommentekre a kínai hatóságok; a mesebeli medve képeit még közzé lehet tenni, de hozzászólni már alig-alig lehetett hétfőn az ilyen képekhez, miután korábban többen Hszi Csin-ping kínai elnököt a csacsi öreg medvéhez hasonlították.