Kategoriak
Kiemelt hírek
Kiemelt hírek
2018. 3. 20., kedd,
Klaudia
napja van.
Holnap Klaudia napja lesz.
Napos
-2 °C
Napos
EUR: 310.98 Ft
CHF: 265.41 Ft
USD: 252.64 Ft
GBP: 355.03 Ft
JPY: 2.3803 Ft
EGIS: 27 710 Ft
FHB: 512 Ft
MOL: 17 400 Ft
MTELEKOM: 461 Ft
OTP: 7 435 Ft
Éjhimnuszok - de profundis-lemezpremier + Nyereményjáték!!

Lángoló Gitárok | 2018-03-13 18:00:00

Éjhimnuszok - de profundis-lemezpremier + Nyereményjáték!!

A hazai zenei underground legújabb kiadványán két obskúrus zenekar osztozik a dicstelenségen, lelkük legmélyéből felszakadó áporodott költői hangképekben megénekelve a pusztulást, az éj éltetését és a szabadság sötét vágyait.

Az Aornos/de profundis’Hymnen an die Nacht’ közös kiadványáról előbbi zenekar három dalát már talán ismerhetitek is, viszont a de profundis négy számát most először lehet meghallgatni csak itt nálunk. Minden fontos tudnivaló a kiadványról és a két zenekarról a kattintás után:
Folytatás az eredeti oldalon →
Nem tetszik?

Hasonló hírek:
2018.03.08 16:00
Їм часто сниться капіж (They Often See Dreams About The Spring), címmel március 9-én érkezik az új Drudkh nagylemez. Az ukrán csapat nem követi a Tool-hagyományokat, viszonylag sűrűn jelentkeznek mostanában ilyen-olyan formátumban új anyagokkal. A mostani lemeznek, ahogy az előző splitek esetében is, a nagyközönség által kevésbé ismert ukrán költők versei a fő ihletadói, ami egyben megemlékezés is róluk. Mindez a Drudkhtól már megszokott hol ráspolyos, hol fennkölt blackmetal zenével előadva.  
2018.02.08 12:00
Az elején szögezzük le. A Köpönyegforgatók, mint zenekarnév legalább annyira rossz, mint a Tankcsapda. De mivel ott is a tartalom teljesen megváltoztatta viszonyunkat a névvel, így simán lehet, hogy a Köpönyegforgatók névről is pár éven belül nem egy gimnazista zenekar jut eszünkbe, hanem a profi, mind szövegileg, mind zeneileg igazán szellemes és kellemes pop-rock.
2017.12.08 12:58
Kétségtelenül mérföldkő egy gyártó életében, ha olyan forradalmi berendezéssel jelenik meg, mint a Marshall CODE sorozata. Ezt az eseményt szeretné minden új CODE vásárlónak még emlékezetesebbé tenni a Marshall erősítők hivatalos magyarországi forgalmazója, az Audmax Kft., akik most egy nagyszabású nyereményjátékot indítanak, amelyben minden vásárló részt vehet! Részletek a hajtás után! 
2017.11.23 18:00
Ritka manapság, hogy instrumentális rocklemezek jelenjenek meg, bár, ha jobban belegondolunk, ez soha nem volt trend itthon. Most egy 22 éves ifjú titán mégis úgy döntött, hogy ezen a rögös, sok elhullott tehetséggel szegélyezett, semmibe vezető úton indul el, és minden energiáját abba fekteti, hogy a legnagyobbak közé kerüljön a neve.
2017.11.09 16:00
Izland szépséges és bizarr kettősségét az AUÐN blackmetal zenekar is tovább erősíti zenéjével. A Farvegir Fyrnda című (kb. 'ősi folyómedrek') második lemezük ugyanis tele van a másodgenerációs black csapatokra jellemző pusztítással és dallamközpontú megközelítéssel. A rikácsolós ének, a középtempós ütemek és a nordikus riffek egészen szívet melengetőre sikerültek, amitől még a gleccserek is elolvadnak. A teljes lemez november 10-én jelenik meg, de itt nálunk már most meghallgatható végig:
2017.11.09 13:00
Az olasz The Blacktones hat éve még instrumentális zenekarként indult el a világhír felé, ám nemsokára rájöttek, hogy a stoner/grunge/metal énekkel megtámogatva még biztosabb sikereket érhetnének el. Egy ep és egy album után most itt a folytatás a The Day We Shut Down The Sun című második lemezükkel, amiben a már említett három zsáner metszéspontján egyensúlyozva tizenegy dalon át. 
2017.11.08 16:00
November 10-én jelenik meg  La Caída De Tonatiuh címmel az Impureza második nagylemeze. A francia-spanyol tagokból álló zenekar zenéjét onnan lehet könnyen felismerni, hogy a zúzós metált keverik a flamenco tüzességével. Az általuk csak 'hispanic extreme metal'-nak aposztrofált zenéjük 50 perc utazás a műfaji kavalkádba, amit elég ízlésesen eltaláltak. Megveszekedett true arcok viszont messzire kerüljék el ezt az albumot:
2017.11.07 16:00
A Cloak bemutatkozó lemeze november 10-én jelenik meg To Venomous Depths címmel. Az USA déli részéről, Atlantából származó zenekara a blackmetalos alapokat keveri fogós riffekkel és melódiákkal. A Tribulation- és LIK-rajongóknak különösen, de egyébként kb. mindenkinek erősen ajánlott hallgatnivaló lett ez a lemez. Előre, bátran:
2017.10.31 18:00
A Moloch azoknak lehet ismerős, akik bírják a dungeon/synth műfajt és a név hallatán nem csupán az ukrán, hanem a lengyel Moloch is beugrik az illetőnek. Ez utóbbi valójában Fabian Filiks egyszemélyes projectje és most egy duplacédés lemezen (The Vatican Cellars) válogatta össze eddigi munkássága általa vélt csúcspontjait, szám szerint 36-ot, közte két korábbi nagylemezét és egy EP-jét. Kevesekhez szól ez a lemez, de azoknak nagyon; ha bírod a Burzum szintis megmozdulásait vagy a korai Mortiist, akkor jó élmény lesz felfedezni ezt a válogatást is:
2017.10.30 19:00
A suffolki Stahlsarg négy éve létezik és a Mechanisms of Misanthropy című második nagylemezük holnap, azaz október 31-én jelenik meg. A zenekar bevallottan a dallamos és atmoszferikus black/death műfajt kedveli a legjobban, ami való igaz, hisz a 63 perces album egy sötét barangolás a kifejtős muzsikában, a két zsáner metszéspontján. A dalszövegek kivételesen nem a sátánista vonalat erőltetik, hanem az egyénről és az egyén túléléséről szól leginkább, ebben a nyomi világban. A teljes lemez meghallgatható most itt nálunk: